Ons verhaal

Als Bidon|Fritom hebben we onze wortels in Overijssel. Vanwege de strategische ligging een belangrijke plek waar ook onze parkeerplaats en werkplaats zijn gevestigd.

1971: Het ontstaan van Melkweg Zwolle

Melkweg Zwolle begint in mei 1971 als voortzetting van het tanktransportbedrijf van de familie Jansen, door Melkweg Bolsward. Het bedrijf rijdt voor de zuivelfabrieken in Overijssel en Gelderland. De grootste klant is de weiproduktenfabriek in Borculo.

Twee jaar hiervoor is in Friesland het bedrijf Melkweg ontstaan op initiatief van transportondernemer Jan Wiersma uit Bolsward, die kansen zag in het nieuwe type vervoer van melk van boerderij naar fabriek: de rijdende melkontvangst (rmo). Hij betrok in het plan de ondernemingen Veenstra uit Heeg, Kuipers uit Oosterzee en Doorenbos uit Bolsward.

 

 

1976
Mmc 1997

1989: Melkweg intermodaal tankvervoer

In 1989 is de onderneming Melkweg Muller Combinatie opgericht welke zich specialiseerde in intermodaal tankvervoer van food met tankcontainers. Vanaf 2006 wordt de naam veranderd in Melkweg|Fritom en is het intermodaal tankvervoer samengegaan met de rijdende melkontvangst in 1 bedrijf. Vanuit Bolsward organiseren we nu het transport van food, feed en technische producten over weg, water en rails.

2003: Nieuwe naam en verhuizing naar Enter

In 2003 gaan de food divisies van Melkweg Zwolle en Müller Transport Holten samen onder een nieuwe naam: Müller Melkweg Transport en verhuizen naar Enter.

Oude Bidon Muller
Bidon 2006 (1)

2006: Naamswijziging in Bidon Logistiek B.V.

In 2006 neemt Fritom het aandelen pakket van Müller Transport Holten over. Het bedrijf gaat verder onder Bidon Logistiek B.V.

 

2016: Samenwerking met Melkweg|Fritom

In 2016 hebben we onze operationele activiteiten samengevoegd met Melkweg|Fritom in Bolsward. Zo kunnen we beide nog efficiënter te werk gaan. Bidon|Fritom en Melkweg|Fritom vormen samen de divisie Fritom Liquid Logistics. We kijken waar nodig hoe we slim kunnen samenwerken, zodat wij altijd de beste logistieke dienstverlening aan de klant kunnen bieden. De gezamenlijke omzet van Fritom Liquid Logistics is 35% van totale omzet van de Fritom Group.

Logistieke optimalisatie en ontzorging

Nu: Dé logistieke dienstverlener in vloeibare producten

Onze expertise gaat verder voor u
Bidon Met Melkweg

Gespecialiseerd in nichemarkten

We opereren in nichemarkten en zijn onder andere gespecialiseerd in het vervoeren van chocolade voor verschillende grote producenten. Een mooi product mét een gebruiksaanwijzing voor het vervoer, juist omdat het een temperatuurgevoelig product is. Zo voldoen onze tankwagens aan verschillende eisen zodat de chocolade van onze opdrachtgevers tijdens transport vloeibaar blijft. Daarnaast is de vakkennis en kunde van onze chauffeurs belangrijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de restlading chocola in de tankwagen minimaal is. Hierdoor bespaart de klant op kosten.

Nieuwe marktontwikkelingen

Naast het vervoer van chocola zetten we in op groei in de breedte met het vervoer van technische producten voor industriële opdrachtgevers. Natuurlijk gebeurt dit niet met de tankwagens voor levensmiddelen: wij hebben hiervoor speciaal toegewezen tankwagens voor technische producten. Door deze ontwikkelingen vergroten wij onze expertise en kunnen we nog meer klanten een geschikte logistieke oplossing aanbieden.

Het neusje van de zalm als het gaat om materieel
Linkedin Dolly Parton Challenge

Verschillende expertises

Beide bedrijven hebben hun eigen expertise. Bidon|Fritom is een wegtransportbedrijf met tankwagens voor vloeibare producten. Melkweg|Fritom rijdt ook met vloeibare middelen, maar dan met tankcontainers. Deze kunnen via de weg, maar ook op een schip of een trein worden vervoerd. De containers van Melkweg|Fritom leggen heel veel kilometers af: in Europa en zelfs trajecten voor klanten daarbuiten. Met voornamelijk transporten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk blijven wij iets dichter bij huis.