Publicatie datum: 06-02-2012

FrieslandCampina en Bidon|Fritom kiezen voor schone voertuigen.

FrieslandCampina te Amersfoort en Bidon|Fritom te Enter hebben de eerste twee nieuwe voertuigen in gebruik genomen uit een serie van vier die voorzien zijn van milieuvriendelijke EEV-motoren. Beide bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en kiezen daarom bewust voor auto’s die bijdragen aan een betere luchtkwaliteit.

Herjon Conen, Manager Intra Transport Milk Logistics FrieslandCampina, vat de keuze als volgt samen: “Als onderneming in de zuivelindustrie is een goede en schone omgeving van cruciaal belang. Niet voor niets speelt duurzaamheid een belangrijke rol in onze strategie Route2020. Vanuit verschillende invalshoeken wordt er binnen FrieslandCampina invulling gegeven aan Duurzaamheid. Het initiatief dat wij nu samen met Bidon|Fritom zijn gestart is daar een mooi voorbeeld van. Het past perfect binnen onze visie.”

Bas Koopmanschap, Algemeen Directeur van Bidon|Fritom, licht de keuze als volgt toe: “Deze voertuigen worden ingezet in heel specifiek werk met een hoge transportfrequentie dicht langs stedelijk gebied. Dan is het als dienstverlener belangrijk dat je met alle omgevingsfactoren rekening houdt. Niet alleen de uitstoot van CO2 is aandachtspunt, ook de luchtkwaliteit speelt een belangrijke rol. Met FrieslandCampina hebben wij een partner die net als wij goed over dit soort dingen nadenkt.”

Leverancier van de voertuigen is Volvo dealer NijWa uit Rijssen.

Over FrieslandCampina

Koninklijke FrieslandCampina is een multinationale zuivelonderneming waarvan alle aandelen in handen zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina, waarbij 14.800 leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België zijn aangesloten. Binnen de onderneming verzorgt IntraTransport alle transporten tussen de fabrieken, de transporten worden uitgevoerd door zo’n 65 tankopleggers. De afdeling IntraTransport verzorgt 24 uur per dag en 7 dagen per week de transportplanning in combinatie met o.a. Bidon|Friton als logistieke dienstverlener.

Over Bidon|Fritom

Bidon|Fritom is onderdeel van Fritom Logistic Solutions. Fritom Logistic Solutions bestaat uit 8 logistieke bedrijven in Nederland en is werkzaam in de marktsegmenten: groupage, warehousing en liquid food. Fritom Logistic Solutions behoort met ruim 800 medewerkers en 125 mio. omzet tot de 25 grootste logistieke bedrijven van Nederland. Sinds mei 2010 is Fritom Logistic Solutions houder van de Lean and Green Award.
Samen met Melkweg|Fritom in Bolsward vormt Bidon|Fritom de Liquid Food Divisie. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van vloeibare levensmiddelen, zowel over de weg als multimodaal.