Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving vinden we bij Bidon|Fritom erg belangrijk. Daarom besteden we in onze bedrijfsvoering veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zo blijft het MVO-beleid op de radar en is het een logisch onderdeel van wat we dagelijks doen.

Duurzaam op de weg en op kantoor

We maken als logistieke dienstverlener uiteraard veel kilometers voor onze klanten. Met intermodale oplossingen werken we zo duurzaam mogelijk. Hoe? Door bijvoorbeeld de grootste afstand van een traject in te plannen via een trein of schip. Zo hoeven we alleen voor het voor- en natransport van de tankcontainers gebruik te maken van wegvervoer.

Voor ons energie-neutrale kantoorpand met garage en wasstraat in Bolsward is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Het dak is voorzien van zonnepanelen en het regenwater dat we opvangen wordt gebruikt voor het schoonmaken van het materieel en het doorspoelen van de toiletten. Bovendien is het fietsenhok ‘groen’: deze is gemaakt van een gerecyclede tankcontainer van ons zusterbedrijf Melkweg|Fritom.

Lokale betrokkenheid

Met verschillende activiteiten willen we een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Daarom steunen wij verschillende initiatieven. Een voorbeeld: eerder steunden wij onder andere Stichting Team Wybe en de Stichting Noordzeeziekte. Daarnaast sponsoren we de lokale skeelerbaan, voetbalclub en de Voedselbank.

Goed werkgeverschap

Uiteraard vinden we het ook onze verantwoordelijkheid om een goede en sociale werkgever te zijn. Je bereikt mooie dingen immers alleen als je ze samen doet. Daarom hebben we bijvoorbeeld een antislipcursus en rijvaardigheidstraining georganiseerd. Want veilig naar je werk en weer veilig naar huis vinden we enorm belangrijk.